Simon Staadegaard

(manager Speciale Zaken DLL Group)

“Peter heb ik voor het eerst ontmoet toen hij bij Delta Lloyd kwam werken in 1988. Vanaf dat moment hebben wij samengewerkt in een aantal projecten. Dit soms onder de vlag van het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit van het Verbond van Verzekeraars of het Nederlands Instituut Van Register-Experts. Daarbij heb ik Peter leren kennen als een gedreven en gepassioneerd vakman. Opvallend daarbij is zijn vakkennis, inhoudelijke deskundigheid en de open en constructieve manier waarop je met Peter kunt samenwerken. Vanuit zijn enthousiasme en gedrevenheid is hij in staat om anderen te inspireren en te laten excelleren.”

Goos Kroeze

(anti-fraud manager Nationale Nederlanden)

“Ik heb op diverse vlakken in het anti-fraude vlak met Peter samengewerkt. Zowel op operationeel niveau als in het beleidsmatige vlak. Bestuurlijk binnen de branche Toedrachtonderzoek van het Nederlands Instituut Van Register-Experts was Peter iemand waar je altijd op kon bouwen en die zijn zaakjes prima op orde had. Binnen de adviescommissie Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit van het Verbond van Verzekeraars heb ik Peter leren kennen als een professional die goed in staat was om de behoefte binnen de Industrie op het gebied van anti-fraude te vertalen naar beleidsmatige maatregelen. Daarbij was hij zeer realistisch en had oog voor de belangen van de diverse stakeholders. In de jaren dat ik met Peter heb samengewerkt heb ik ervaren dat Peter iemand is die integer is, altijd open staat voor de inbreng van een ander, duidelijk is in zijn mening en welke kant hij op wil. Hij is een professional met een hele brede vakkennis. En als mens is het gewoon een hele fijne kerel om mee samen te werken.”

Jan Hoedemakers

(ex-manager Speciale Zaken Aegon Nederland)

“Ik ken Peter reeds vanaf het moment dat hij begin jaren 90 op mijn verzoek als tactisch toedrachtonderzoeker kwam werken bij de afdeling Speciale Zaken Aegon in Den Haag. Gedurende ongeveer 15 jaar hebben wij bij AEGON Nederland nauw samengewerkt op het gebied van fraude, integriteit en veiligheid. In die tijd heb ik Peter leren kennen als een fijne collega en deskundig toedrachtonderzoeker. Peter is het synoniem voor integriteit en betrouwbaarheid. Juist door deze eigenschappen was hij voortdurend gesprekspartner van het Verbond van Verzekeraars, politie, Openbaar Ministerie, collega verzekeraars en onderzoekbureaus bij (gemeenschappelijke) onderzoeken van in- en externe fraudedossiers. Naast zijn kwaliteiten als toedrachtonderzoeker heeft Peter een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van wet- en regelgeving op het gebied van fraudebeheersing, publiek-private samenwerking, informatie-uitwisseling en toedrachtonderzoek.”

Piet van Gelder

(eigenaar Van Gelder Training & Advies)

“Ik heb Peter begin jaren 80 leren kennen in de tijd dat hij nog bij de politie in Hilversum werkte. Toen al was hij een vakbekwaam rechercheur met een grote kennis op het vakgebied en een enorme gedrevenheid. Peter is vanuit de politie gaan werken in de verzekeringsbranche, waar hij zich heeft ontwikkeld tot een vooraanstaand fraudebestrijder, met een groot analytisch inzicht en een enorme vakkennis. Het spreekt voor zich dat het branchebestuur Toedrachtonderzoek van het Nederlands Instituut Van Register-Experts en de adviescommissie van het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit van het Verbond van Verzekeraars gebruik hebben gemaakt van de kennis en kunde van Peter.  Daarnaast heeft hij zich ook bezig gehouden met het opleiden van de fraudecoördinatoren in de verzekeringsbranche en heeft hij aan de wieg gestaan van de opleiding Register Coördinator Fraudebeheersing. Het met elkaar de klus klaren is het motto van Peter. Dit in combinatie met zijn positieve houding, zijn integriteit en gevoel voor humor, maken het een plezier om met hem samen te werken.”

Anja Hofman

(register coördinator fraudebeheersing Aegon Bank en Knab)

“In alle jaren dat ik met Peter heb samengewerkt, heb ik hem leren kennen als een geweldige collega. Integer, zeer deskundig en altijd positief. Bijzonder prettig in de omgang: als mentor, als manager en als directe collega. Je kan altijd een beroep op hem doen, waarbij hij je daar waar nodig ondersteund. Het is een collega, die je nooit laat vallen en altijd voor je klaar staat. Ik heb bijzonder veel van hem geleerd.”

Nicôle Nieuwkerk

(register coördinator fraudebeheersing Aegon Veiligheidszaken)

“Peter is een fijne collega. Hij is oprecht en integer. Hij heeft een brede kennis en is altijd bereid mee te denken. Ik heb nog nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan. Hij is een man van zijn woord, loyaal en betrouwbaar. Hij geeft anderen ruimte om te ontwikkelen en pakt zelf ook iedere kans aan om wat nieuws te leren. Zijn beste eigenschap is dat hij een mensen-mens is: hij heeft altijd oog voor de mens achter zijn collega’s.”